Zoeken

Het vak T&T

Voor de mavo-leerling die graag samenwerkt, creatief is, durft te presenteren, niet bang is voor een uitdaging, wil onderzoeken. Voor deze leerlingen is er Bètadesign.
Hoe werkt het?
Leerlingen gaan ongeveer acht weken tijdens het vak Technologie & Toepassing (T&T) aan de slag met echte problemen uit het bedrijfsleven. Het bedrijf levert het probleem, we noemen dat een 'stinkende casus'. En de leerlingen gaan in groepjes van drie of vier een oplossing bedenken voor dit probleem. In een maquette of werkend prototype maken de leerlingen zichtbaar hoe de oplossing eruit kan zien. De leerlingen presenteren hun oplossing aan het bedrijf. Het bedrijf beoordeelt of de oplossing past bij het probleem. En de docent let op de manier waarop de groepjes hebben samengewerkt.
Wat moet je kunnen?
Het vak T&T wordt op dit moment in de vorm van een pilot als examenvak aangeboden in de mavo. Het is de verwachting dat het ook in de nabije toekomst als examenvak binnen de mavo aangeboden blijft worden. Tijdens de projecten krijg je de vrijheid om problemen op jouw manier op te lossen. Dat betekent dat je wel zelfstandig moet kunnen werken. Plannen en organiseren is ook belangrijk, maar je moet vooral nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om iets nieuws te verzinnen! Voor meer informatie over bètadesign kun je mailen naar end@kajmunk.nl of bekijk de flyer over bètadesign.