3VS klassen op marsmissie

Vrijdag 3 juni jl. zijn de 3VS klassen op marsmissie geweest

Voor onderzoek en ontwerpen (O&O) gingen wij, 3VS1 en 3VS2, op een ruimtemissie. Deze missie bestond uit twee delen. In het eerste deel deden we onderzoek naar de Maan en Mars. Waar zou de missie naartoe gaan? Na een debat werd duidelijk dat het de marsmissie zou worden. De opdracht was al in december uitgelegd, zodat we wisten wat er werd verwacht om toen al vooronderzoeken te doen en een start te kunnen maken. Daarna gingen we in april beginnen met het bedenken van de onderzoeken en de onderzoeksopzet.

Iedereen was opgedeeld in groepen die tijdens het onderzoek departments genoemd werden. Ieder department kon 2 onderzoeken bedenken die te maken hadden met hun onderwerp. Daar kwamen leuke ideeën uit. Naast het bedenken van 2 onderzoeken had je tijdens de missie ook nog een taak vanuit je department.

Op 3 juni was het dan eindelijk tijd om alle onderzoeken te doen. We verzamelden rond half 1 om de onderzoeken klaar te zetten. Na een mooie speech van P&O (Planning & Organisation) gingen de leerlingen de proefjes uitvoeren.

Na het doen van een heleboel onderzoeken was het tijd om te ontspannen en even niet aan de marsmissie te denken. Met dank aan M&H (Medic & Health) hadden we tussendoor een goede rust. Na het ontspanningsmoment gingen ze weer verder met leuke onderzoekjes doen. Maar hoe leuk het ook was, er moest ook opgeruimd worden. Na het opruimen hebben we heerlijk gegeten. Met dank aan F&S (Food & Supplies) hadden de leerlingen en docenten de hele dag door snacks en op het einde voor het avondeten pizza. De dag werd afgesloten met een racketlancering (rustig maar …. het was maar een waterracket),  geregeld door T&L (Transportation & Logisitics). De beste astronauten hebben een zak met Mars chocolaatjes gekregen en toen was het nog even dansend afsluiten om met een goede sfeer te vertrekken. Het was een geslaagde missie.

C&O (Communication & Outreach)