3T Bardo Leest

Hospice Bardo – Boekenclub

Een aantal leerlingen uit 3T heeft maandagavond 4 november jl. deelgenomen aan ‘Bardo Leest’, een leesclub van hospice Bardo. We hebben het boek ‘Joe & ik’ van Mireille Geus besproken. Naast de vaste panelleden (medewerkers van Bardo, een medewerker van boekhandel Stevens, buurtbewoners en vrijwilligers) was ook de auteur zelf aanwezig! Dat maakte het extra leuk.

De vaste leden van de boekenclub vonden het op hun beurt nog leuker dat onze leerlingen er ook bij waren. Ze waren namelijk heel benieuwd naar het jeugdige perspectief van onze jong volwassenen en vroegen hen dan ook het hemd van het lijf. En onze leerlingen konden het ook zo mooi en onbevangen verwoorden, dat werkte heel ontwapenend.

Natuurlijk gingen we uiteindelijk naar huis met een gesigneerd boek. We kijken terug op een geslaagde avond met mooie onderlinge ontmoeting en verdieping.

“Ik vond de boekenclub een leuke ervaring. Ik denk wel dat ik het nog leuker zou vinden als ik een keer ook met leeftijdsgenoten een boekenclub zou houden. Misschien gaan we dat nog doen.” Gina

“Mocht je iets heftigs meegemaakt hebben en  je een andere kijk wilt hebben op het leven of op de dood, dan raad ik je het boek zeker aan. Dan kun je zien dat je niet de enige bent.” Felicia

 

Het boek

Vader Joe weet dat hij ongeneeslijk ziek is en gaat hij met zoon Woelie voor een laatste keer op reis. Om elkaar te leren kennen, om Woelie op eigen benen te zetten en om afscheid te nemen. Vanuit het perspectief van Woelie krijgen we een inkijkje in dit gezamenlijke avontuur. Terwijl het afscheid nadert, wordt hun onderlinge band steeds hechter.