33 redenen om voor Kaj Munk te kiezen


De mooiste sterrenkoepel van Nederland

+ nog 32 redenen om voor Kaj Munk te kiezen.

 

… omdat we met drie pijlers uitblinken
We zijn sterk in exacte vakken en doen veel aan onderzoek. We bieden een breed palet aan kunstvakken aan, van tekenen tot drama V Sport neemt een belangrijke plaats in op school, we geloven in een leven lang bewegen.

 

… omdat er in (en buiten!) de lessen allerlei leuke dingen gebeuren
In het kader van ckv – culturele kunstzinnige vorming – doe je mee aan allerlei leuke activiteiten, zoals een rondvaart door de Amsterdamse grachten, of een bezoek aan een muziek- en dansvoorstelling. Er komen geregeld experts langs in de lessen: zo verzorgen schrijvers, dichters, rappers, dansers en kunstenaars workshops voor de leerlingen. Kaj Munk doet ieder jaar mee aan de Vakkanjer Challenge, een wedstrijd waarbij leerlingen hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. En met succes, de afgelopen vier jaar namen we drie keer de wisseltrofee mee naar Hoofddorp! Ook de Young Solar Challenge staat op het programma, een wedstrijd waarbij je zelf een boot gaat bouwen die wordt aangedreven door zonne-energie.

 

… omdat je bij ons volop kunt sporten & bewegen
We bieden een breed palet aan sporten aan, van fitness tot voetbal, maar we laten je ook kennismaken met allerlei nieuwe, leuke sporten, zoals lacrosse en unihockey. Als je op hoog niveau sport, of veel uren in je sport steekt, kun je op Kaj Munk een toptalentencontract ondertekenen, zodat je sport en school goed kunt combineren. Je gaat zelf ook sportactiviteiten organiseren, van klein – de warming up vóór de les – tot groot – een complete sportdag. Met het Sport Oriëntatie Keuzeprogramma kun je tientallen sporten uitproberen: paardrijden, schermen, golf, rugby, surfen… Op de mavo kun je zelfs examen doen in lichamelijke opvoeding-2 (LO2).

 

… omdat we er geregeld op uit trekken, ook naar het buitenland
In je eerste maanden op Kaj Munk is er meteen al het brugklaskamp. Voor 3 havo is er bij geschiedenis/Frans een driedaagse excursie naar België/Frankrijk, 3 vwo/Science-Technasium doet een veldwerkweek met biologisch onderzoek. De bovenbouw mavo, havo en vwo gaat op kunst- en cultuurreis. De leerlingen van 6 vwo gaan op een natuurkundige excursie. Iedere winter organiseert Kaj Munk een ski/snowboardreis: ‘ga je mee?’.

 

… omdat je op Kaj Munk je creativiteit kwijt kunt
Binnen de pijler Kunst, Media & Cultuur geven we de vakken culturele & kunstzinnige vorming, tekenen, handvaardigheid, drama, muziek, dans en media. Speciaal voor brugklassers is er het Mini-Lentefeest, de onderbouwaula wordt dan omgetoverd tot theater. Bij het jaarlijkse Lentefeest in schouwburg De Meerse spelen leerlingen de hoofdrol, zowel voor als achter de schermen: ze verzorgen zang, dans en toneel, maar ook de techniek en de organisatie. Op de mavo en havo kun je beeldende vorming en drama kiezen als eindexamenvak. We zijn trots op de kunstwerken die onze leerlingen maken, we exposeren ze door de hele school! Twee keer per jaar is op het Kaj Munk College een kleinkunstavond waarop leerlingen (en docenten) op het podium staan met muziek, dans en poëzie.

 

… omdat er op school een warm en duidelijk klimaat is
Op Kaj Munk voel je je welkom: leerlingen en medewerkers gaan op een plezierige, ontspannen manier met elkaar om en er is veel persoonlijke aandacht voor elkaar. Tolerantie, respect en verantwoordelijkheid, voor jezelf, de mensen en de wereld om je heen zijn belangrijke uitgangspunten voor hoe we met elkaar omgaan op school. Je krijgt veel ruimte, maar niet alles kan: we geven ook duidelijke grenzen aan en accepteren het niet als die overschreden worden. We werken actief aan een goede, positieve werksfeer in de klassen. We vragen van iedereen – leerlingen, docenten en andere medewerkers – om daaraan bij te dragen. Voor de aanpak van pestgedrag is er een pestprotocol op Kaj Munk. Het motto van Kaj Munk, naar wie de school is vernoemd, is bij ons springlevend: ’Wij doen wat wij beloven’.

 

… omdat we naast de sterrenkoepel nog meer topplekken hebben!
Een ontwerpstudio waar je projecten gaat doen: er is een denktank met loungehoeken, er zijn werkplekken waar je

ontwerpen kunt maken én werkbanken waar je maquettes en prototypes gaat bouwen. Het muzieklokaal: kies je eigen gitaar, de muur hangt er vol mee! Of maak kennis met djembé, drumstel en keyboard. Het skills lab: daar leer je werken met 3D-printers en een echte lasersnijder. Je kunt er ook Arduino programmeren.
En o ja, die sterrenkoepel natuurlijk! Op het dak staat een (draaiende) sterrenkoepel met sterrenkijker. Als het donker is, kun je planeten, sterren en nevels zien. ‘Hoe cool is dat?’.

 

[blokjes onderin, doorlinken naar PDF/verhaal uit schoolmagazine 2021]