1VS brugklaskamp

01-09-2021: Vroeg ons bed uit en onze kamers schoonmaken. Na het ontbijt gingen we zelfstandig naar de Koog fietsen en de omgeving verder verkennen. Als afsluiting van ons kamp gingen we een zandsculpturen wedstrijd houden op het strand. Er werden uiteindelijk 2 zandsculpturen verkozen tot winnaars van deze wedstrijd. Na nog een laatste korte wandeling naar de bus, de oversteek met de veerpont en de rit naar school was dit helaas alweer onze laatste dag van een super gaaf kamp.

31-08-2021: Vanochtend werden de leerlingen die corvee hebben gewekt om 7.20 uur en kwamen de anderen om 8.00 uur aan de tafels zitten voor het ontbijt. Na het ontbijt kregen we de tijd om te douchen en ons klaar te maken voor deze dag. We begonnen met een presentatie over onderzoek doen (WON). Hierbij werd van alles vertelt over de Slufter, verschillende diertjes, planten en vogels. Na deze presentatie was het de bedoeling dat we in kleine groepjes aan de slag gingen met het bedenken van een mini-onderzoekje (wat inspireert je, maken van een onderzoeksvraag en hypothese). Na het onderzoeks gedeelte was het tijd voor iets creatiefs in de vorm van vilten (in elkaar haken/vegen van vezels) en aquarellen (schilderij gemaakt met waterverf). En daarna weer lekker naar buiten naar de Slufter om onze onderzoeksvraag in de praktijk te brengen. Wij zagen groepjes vissen, plantjes tellen, plantjes en beestjes determineren, vogels spotten, etc. Na het avondeten was het tijd voor de bonte avond, waarbij wij de keuze hadden uit vele verschillende spellen en we prijsjes konden winnen. Speciaal voor deze avond hadden wij onze mooiste kleren meegenomen.

30-08-2021: Wij zijn met de bus vanaf school naar de veerpont gaan rijden. Vervolgens gingen we met de boot naar Texel. Bij de zilvermeeuwen (onze slaaplocatie) werden de tassen bij elkaar gezet en gingen we eerst even sporten op het grote grasveld. Vanaf de Zilvermeeuw gingen we met beide klassen naar het strand wandelen waar we gingen voetballen en zandkastelen bouwen. Vanaf het strand liepen we naar Ecomare waar wij eerst een verhaal over de Waddenzee en de Noordzee kregen te horen en daarna zelf Ecomare ingingen om zeehondjes te gaan kijken, vooral de kleine baby zeehondjes waren erg schattig om te zien. De docenten gingen met ons weer terug naar het strand om daar een lintenroof spel te spelen en om met een groot net door de zee te vissen en te kijken wat wij allemaal hadden gevangen. Na Ecomare liepen we terug naar ons verblijf om eerst te eten, vandaag stond er soep, pasta en een toetje op het menu. De avond begon met een kennismakingsspel, waarbij je steeds tegen iemand van de andere klas een 1 tegen 1 spelletje moest spelen. Je haalde dan steeds 1 punt voor je klas als je won. Uiteindelijk won met 132 gewonnen wedstrijdjes klas 1VS2 van 1VS1 die 124 had behaald, het was dus echt een nek aan nek race. De avond werd afgesloten met een keuze uit zelf een spelletje spelen in de eetzaal of meedoen aan Weerwolven buiten op het gras. Rond 11 uur gingen we naar bed. De eerste dag was er gezellig en we hebben nu al zin in morgen.

Klik hier voor een paar foto’s van deze dagen.

Geschreven door Alicia, Isa en Naresha (1VS2)