1B brugklaskamp

Woensdag 1 september was het zover: het brugklaskamp van 1B!
Met twee klassen vol toppers en genoeg begeleiding stapten we in de bus op weg naar Zevenaar ‘De Panoven’. Omdat we al vroeg aankwamen, hadden we veel tijd voor actieve groepsspelletjes op het ruime veld achter de locatie. Daar werd fanatiek gestreden om tot winnaar uitgeroepen te worden.

Na de lunch was het tijd voor een gevarieerd spel in groepjes rondom het meer: door o.a. wiskundige raadsels op te lossen, hiërogliefen te ontcijferen en een sportmemory te spelen, waren sleutels te verdienen.

Na het avondeten (wraps!) en uiteraard de corvee werd het spannende spel Fort Boyard gespeeld. Door opdrachten goed uit te voeren, konden de leerlingen de codes voor de kistjes krijgen. In de kistjes zaten letters waarmee uiteindelijk de winnende klas de juiste zin kon maken. Bovendien konden de verdiende sleutels ingewisseld worden voor antwoorden of om sneller een opdracht te volbrengen. Het scheelde niet veel, maar de winnaar was…1B1! Een mooie afsluiting van de eerste dag!

De volgende ochtend was pittig na een kort nachtje… Maar iedereen was vol energie! Vandaag stond een onderzoekend spel rondom de Panoven, de steenfabriek en het terrein op het programma, waarbij de leerlingen ook een unieke baksteen gingen maken. Het prachtige weer was een cadeautje voor het bouwen van een eigen vlot in 4 groepen. Uiteraard werd er op het vlot gevaren en…gezwommen! Een paar die hards bleven hun uithoudingsvermogen testen door rondjes te rennen om het meer.

Toen was het tijd voor een heerlijke BBQ en een heus casino waar de leerlingen Kaj Munk fiches konden winnen (of verliezen!). Deze avond werd afgesloten met een groot kampvuur waar de marshmallows niet ontbraken!

Vrijdagochtend was het weer tijd om naar huis te gaan. In de bus was het beduidend rustiger…Voldaan (en ook wat moe) kijken we terug op een heerlijk brugklaskamp met mooie herinneringen en waar iedereen elkaar beter heeft leren kennen.

Klik hier voor de foto’s van deze dagen.