17 Werelddoelen

De 17 Werelddoelen

De Sustainable Development Goals (SDG’s), zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plek te maken in 2030 en worden dan ook wel de 17 Werelddoelen genoemd. Goed om te weten, voor welke uitdagingen we vandaag de dag, wereldwijd staan, zoals armoede, honger, klimaatverandering, ongelijkheid, en meer. Leerlingen uit klas 1 op ons Technasium, hebben dan ook dit jaar weer deelgenomen aan workshop over de SDG’s. Met dank aan NMCX. Aan het einde van de workshop werd aan hen gevraagd één van de Werelddoelen te verbeelden. Een deel van de foto’s zal later in het jaar worden tentoongesteld in C. (voorheen: het Cultuurgebouw), Hoofddorp centrum.

De SDG’s bieden een raamwerk voor actie en samenwerking, waarbij overheden, bedrijven, non-profitorganisaties en individuen zich verbinden om deze uitdagingen aan te pakken. Als toekomstige wereldburgers is het belangrijk dat leerlingen leren over deze doelen, omdat ze in de toekomst mogelijk deel uitmaken van organisaties of gemeenschappen die bijdragen aan de verwezenlijking van deze doelen.

Door kennis te nemen van de SDG’s, kunnen leerlingen ook een gevoel van verantwoordelijkheid en betrokkenheid ontwikkelen voor de wereld waarin ze leven. Dit kan hen stimuleren om na te denken over hoe hun eigen keuzes en acties bijdragen aan het bereiken van deze doelen en hoe ze actief kunnen bijdragen aan een duurzamere en rechtvaardigere wereld. Kortom, het begrijpen van de SDG’s kan bijdragen aan de ontwikkeling van betrokken, wereldwijze en verantwoordelijke burgers. Meer informatie over de Sustainable Development Goals, vind je op SDG Nederland.